Jessica van Doorn

Jessica van Doorn

Ik ben Jessica van Doorn...

en sinds ik in 2010 de school voor Zijnsoriëntatie binnen liep, is Zijnsoriëntatie een groots onderdeel van mijn leven. Want als je eenmaal weet hoe het is om te rusten in je zorgeloze natuurlijke aard, dan wil je nooit meer anders. Althans zo was het voor mij. Het voelde als thuiskomen en gaf me handvaten om echt te leven vanuit mijn volle potentieel. Dat heeft me veel gebracht ook in relatie tot mijn omgeving.

Eén van de (vele) belangrijke dingen die ik van Hans Knibbe heb geleerd is dat verlichting niet alleen te vinden is ergens op een afgelegen berg of in een hutje op de hei, maar juist in de rumoer van de stad en je drukke gezinsleven. Als je rust in Zijn ben je al in verbinding met je omgeving en hoef je niet zo veel meer te halen. Niet halen maar stralen vind ik dan ook een van de meest pakkende zinnen die veel gebruikt wordt in ons jargon. 

Ik ben geboren in Amsterdam (1981), getrouwd en woon met onze 2 jonge kinderen sinds 2017 in IJmuiden. En om nog meer vorm te geven aan verlichting en verbinding in de rumoer heb ik, naast mijn leerruimte Zijnsoriëntatie, in 2021 de stichting Wortels enzo opgericht, een stichting die groene verbinding stimuleert, zoals bijvoorbeeld buurttuinen. 

Zijnsoriëntatie zie ik als een fris, doorsnijdend en liefdevol pad dat je thuisbrengt in je natuurlijke aard. Het is een pad dat niets buitensluit en alles inclusief is. Dat niet alleen in een ruimte plaatsvindt met mede studenten of een retraite maar juist in alle hectiek van het leven. En sinds ik in 2017 de opleiding tot leraar afrondde geef ik met veel plezier deze kennis door aan mijn studenten.

 

 

Adres

Doelenstraat 42 3512 XJ Utrecht

E-mail

info@blz.nu

Jessica van Doorn is als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie

De beroepsvereniging is in 2001 opgericht om de kwaliteit van het leraarschap continu te bevorderen en te bewaken. Om dit te realiseren heeft de beroepsvereniging onder andere een beroepsprofiel, een gedragscode en een  klachtenreglement ontwikkeld waar alle leden zich aan dienen te houden.

Daarnaast is de beroepsvereniging ook een ontmoetingsplaats waar leraren Zijnsoriëntatie de kwaliteit van hun vak-uitoefening op peil kunnen houden en verder kunnen ontwikkelen.

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid.”

Hans knibbe